Com registrar una marca a Espanya?

Si has creat el teu nom comercial i vols protegir-lo, aleshores necessites començar a realitzar les gestions relacionades amb el registre de marca.

Aconseguir el registre d’una marca no només garanteix que el nom de la vostra empresa estigui segur, sinó que a més us permetrà tenir la certesa que els productes comercialitzats per a aquest nom també estaran protegits.

Recorda que un producte que no ha estat registrat podrà ser comercialitzat per qualsevol persona que vulgui, així que millor pren les previsions.

Com és el procediment per registrar una marca a Espanya?

El procés és un dels més senzills, només heu de completar cada pas amb deteniment:

  • En primer lloc, heu d’assegurar-vos que la marca no estigui registrada, per aconseguir-ho heu d’accedir al web de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques.
  • Quan tinguis la certesa que la marca en qüestió no existeix, no està registrada, llavors comença amb el procés de registre.
  • El Registre es fa a través del web de l’OEPM o de manera presencial, tu decideixes quin s’adapta més a tu. Si us decanteu per la modalitat presencial, només us heu d’adreçar a les oficines de l’OEPM i omplir el formulari.

Aquest formulari s’ha d’emplenar amb totes les dades associades a la teva marca.

  • En cas que vulguis fer el registre a la web de l’OEPM, també hauràs d’emplenar la sol·licitud, però en aquest cas de forma digital.

Quan omplis el formulari i verifiquis que cada detall sigui correcte, podràs descarregar-lo i imprimir-lo.

Quant de temps s’oficialitzarà el registre d’una marca?

En general, aquest tràmit triga uns 12 mesos, però si arribés a presentar-se alguna oposició o qualsevol altre inconvenient, la resolució del registre de marca pot trigar fins a uns 20 mesos.