Com canviar el domicili fiscal sent autònom?

Ets autònom i necessites fer el canvi de domicili fiscal? Et donarem tots els detalls que has de conèixer per fer-ho.

Tingueu present que el domicili fiscal permetrà determinar quines són les vostres obligacions tributàries, d’aquí la importància de conèixer les implicacions de ser una persona física o jurídica.

Què s’entén per domicili fiscal?

El domicili fiscal és el lloc on t’ubiques, és a dir, la localització, el domicili de la persona en qüestió, del que té les obligacions tributàries.

Com trien els domicilis fiscals els autònoms?

Si ets autònom, hisenda necessitarà que determinis com serà la teva operació des del punt de vista fiscal, és a dir, necessites establir l’anomenat domicili fiscal.

Quan comencis a fer les activitats pertinents, has de deixar en clar quin és el teu domicili.

Alguns autònoms escullen com a domicili fiscal l’adreça del domicili on habiten, no obstant això moltes vegades s’aconsella que se n’elegeixi un de diferent, després de tot el millor és separar el personal del professional.

Una alternativa és que pots establir com a domicili fiscal un centre de negocis, hi podràs fer la recepció de totes les comunicacions que t’enviï hisenda o qualsevol altra persona.

Com fer el canvi del teu domicili fiscal si ets autònom?

Si tens el domicili fiscal a la teva residència i vols canviar-lo, hauràs de començar per omplir el model 030.

El model 030 és una declaració censal a través del qual es poden fer tràmits com el canvi de domicili.

Quan tinguis aquest formulari, presenta-ho en hisenda, a través de la plataforma digital podràs aconseguir-ho.

Quan ingressis al web d’hisenda, fes clic sobre “Consulta”, i després ubica l’apartat “Consulta i modificació del domicili fiscal i del domicili de notificacions”, perquè completis el tràmit respectiu.