Com es pot fer el canvi de nom d’un vehicle?

Quan es fa la compra dun cotxe de segona mà, les parts involucrades han de dur a terme el procés de canvi del nom del vehicle.

Cal fer aquest canvi en trànsit, així el nou propietari podrà conduir el vehicle sense cap inconvenient. A CG Canigó podem assessorar-te en el procés i brindar-te suport legal, t’expliquem de què va aquest tràmit.

Detalls sobre el canvi de nom del vehicle

Com et comentàvem, aquest tràmit ho hauràs de fer en trànsit, per això hauràs d’adquirir una cita prèvia, que bé podràs concertar-la al 060, o podràs fer el tràmit des de la web de la DGT.

  • És important que comprenguis que, per fer aquest procés, el vehicle no haurà de tenir multes per pagar i haurà d’estar al dia amb tràmits com ara la ITV, pagament d’impostos locals, entre d’altres.
  • Els documents que seran sol·licitats per fer el canvi de nom d’un vehicle són: contracte de compravenda, imprès de la DGT del canvi de titularitat, DNI, CIF, NIE o qualsevol altre document d’identitat del comprador.
  • Còpia del DNI del venedor del vehicle, justificant del canvi de taxa, còpia de limpost de transmissions.
  • La taxa que s’haurà d’abonar és de 55.15 euros, si es tracta d’un cotxe, i si és d’un ciclomotor, la taxa serà de 27,57 euros.

Assessoria de CG Canigó per a la compra venda d’un vehicle

En comprar un vehicle de segona mà, cal fer un contracte de compra venda on s’estipuli l’acord d’ambdues parts. A CG Canigó tenim professionals que et poden ajudar.

Tots els detalls han de quedar ben explícits en aquest contracte, ja que això serà el que evitarà que en un futur se suscitin problemes associats a la titularitat del vehicle.